SIP Trunking

Betaalbaar, betrouwbaar en bereikbaar met een SIP Trunk

Nog niet iedereen belt met behulp van internettelefonie (VoIP). Om de normale vaste lijnen, maar ook de bestaande mobiele verbindingen te kunnen bereiken met een VoIP telefooncentrale is een SIP trunk nodig. Een SIP trunk sluit de telefooncentrale via VoIP aan op het openbare telefoonnetwerk (PSTN), waarmee je met jouw bedrijf flink bespaart op infrastructuur en gesprekskosten. Hierbij is het belangrijk dat de huidige telefooncentrale SIP trunk telefonie ondersteunt.

Hoe een SIP Trunk werkt

De telefooncentrale staat in verbinding met het openbare traditionele telefoonnet. Het openbare traditionele telefoonnet registreert het nummer dat je hebt ingegeven en stuurt het gesprek vervolgens naar de juiste locatie via de traditionele telefoonlijnen.

Een SIP trunk maakt het mogelijk dat een telefoongesprek voor een groot deel over de VoIP infrastructuur (bijvoorbeeld via ADSL) wordt getransporteerd. Een SIP trunk combineert aansluitingen voor zowel data als spraak in één enkele lijn.

De SIP trunk werkt als een katalysator tussen de telefooncentrale (PBX) en de internetverbinding. Het grote voordeel hiervan is dat een telefoongesprek over een IP-lijn beduidend goedkoper is dan via een traditionele telefoonlijn.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over SIP trunking? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Enkele klanten waar wij voor mogen werken

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u meer informatie? Stel hier uw vraag