Hoe werkt VoIP?

Hoe werkt VoIP nu eigenlijk en wat kan ik er mee?

VoIP is de nieuwste techniek op het gebied van telecommunicatie en werkt in feite niet anders dan de gewone telefoon waarmee je nu belt. Via de Internetverbinding (lees: ADSL-lijn) bel je met de telefoon over het Internet. E-mails lopen via uw internetprovider. Het telefoongebruik loopt via de VoIP-provider.

Virtuele telefooncentrale

Bij deze provider ‘gebruik’ je een stukje van de virtuele telefooncentrale en bel je de hele wereld, tegen veel lagere tarieven dan je gewend bent bij bijvoorbeeld KPN. De Provider zorgt dat de verbinding tot stand komt, maar ook dat faxen worden ontvangen en verstuurd en doorschakelingen geregeld zijn. Je kan er dus bijna alles mee wat je je kan bedenken.

Voor het gemak kunt u VoIP vergelijken met Skype. Dat kent iedereen! De overeenkomst is, dat er communicatie is via Internet. Het verschil is, dat u alleen kunt ‘Skypen’ met iemand die ook Skype heeft. Tevens kunt u met Skype niet gebeld worden op een telefoonnummer. Met VoIP van MKB-TEL kunt u iedereen bellen die u wilt.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over hoe VoIP werkt of welke voordelen het voor uw bedrijf heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen u er alles over.

Enkele klanten waar wij voor mogen werken

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, of wilt u meer informatie? Stel hier uw vraag